ارسال سریع بار به تمام نقاط کشور
ارسال سریع بار به تمام نقاط کشور

تخته چندلایی + قیمت روز تخته چند لایی 1402

 

تخته چند لایی

 

چنانچه به دنبال ورقه های بزرگی از چوب در قیمت های مناسب و ضخامت های مختلف هستید، تخته چندلایی می تواند بهترین گزینه برای شما باشد، زیرا این نوع تخته ها دارای وزنی سبک بوده و هیچگاه با وارد شدن میخ به درون آنها ترک خوردگی ایجاد نمی شود، از طرفی با داشتن روکش های متنوع می توانند در موارد بسیاری کاربرد داشته باشند. برخی از چوب های چندلایی به عنوان یک عایق مناسب در برابر رطوبت عمل کرده و برخی نمونه های دیگر نیز می توانند در برابر ورود حشرات عایق خوبی باشند.

تخته چندلایی چیست؟

یکی از مصالح پرکاربرد که در ساخت سازه های چوبی برای دیوار، سقف و همچنین  پانل های سقف، تولید مبلمان تزئینی و البته قاب سازی مورد استفاده قرار می گیرد چوب های چندلایی و یا همان تخته چندلایی می باشد. این نوع محصولات از چسبیده شدن چند لایه چوب نازک به همراه چسب های معمولی و چسب ضد آب و فشارهای وارد شده در ابعاد مختلف تولید می شوند و بنا به تعداد لایه های به کار رفته در ساخت تخته ها آنها را به نام های مختلف مانند تخته سه لایه و تخته هفت لایه معرفی می کنند. معمولا چوب های چند لایه، ضخیم هستند و می توانند از لحاظ گرمایشی و عایق بودن بسیار مورد توجه قرار بگیرند. در واقع چسبی که میان لایه های نازک چوب ریخته می شود بعد از فشارهای زیاد و خشک شدن، باعث استحکام هر چه بیشتر لایه ها و فاصله افتادن در بین آنها خواهد شد که این می تواند ویژگی یک پانل و یا گونه ای از عایق های حرارتی باشد. یکی از  انواع تخته های چندلایی، پلی وود یا همان چوب پلاستیک است که از لایه های چوب و پلاستیک ساخته می شوند.

ورق چند لایی یکی از مصلح چند منظوره ساختمانی می باشد که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ورق چند لایی بدلیل عایف صوتی بودن در صنایع ساختمانی برای ساخت درب ، جداره، دیوار، سقف و کف استفاده می شود. همچنین در صنایع بسته بندی، مبلمان، تابلوسازی و دیگر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار ورق چند لایی بصورت لایه های چوب می باشد که با استفاده از چسب و فشرده سازی آنها به وجود می آید. این روش موجب شوده است که این چوب با توجه به انعطاف پذیری بالا مستحکم و قوی نیز باشد.

قیمت تخته چندلایی

همیشه قیمت تخته چندلایی بر اساس معیارهای خاصی نرخ گذاری می شود. اولین فاکتور برای قیمت گذاری این نوع محصولات نحوه ساختار چوب های چندلایی می باشد که معمولا در نمونه های مختلفی مانند : تخته سه لایی، هفت لایی، چندلایی نئوپانی و همچنین چندلایی ضد آب تولید می شوند. دومین معیار برای تعیین قیمت چوب های چند لایه ضخامت و ابعاد محصول می باشد. غالبا هر چقدر ضخامت و ابعاد چوب چندلایی بیشتر باشد قیمت هر مترمربع آن بالاتر خواهد رفت. البته توجه داشته باشید نحوه عرضه کالا، حمل و نقل، شرایط دسترسی به کالا و بسیاری موارد دیگر می تواند در قیمت گذاری تخته های چندلایی تاثیر بسزایی داشته باشد.

فروش اینترنتی تخته چند لایه  گاهی اوقات موجب ایجاد زمینه ای برای کلاهبرداران می شود که تخته چندلایه های بی کیفیت خود را بفروش برسانند. برای همین قبل خرید حتما کیفیت و قیمت تخته چند لایه را از فروشگاه های معتبر ارزیابی کنید. همانطور که گفته شد قیمت تخته چند لایه با توجه به کیفیت، ابعاد و اندازه قیمت متفاوتی دارد و شما باید با توجه به نیاز خودتان و پروژه مناسب ترین نوع چون تخته چندلایه را انتخاب نمایید.

قیمت تخته چندلایی ممکن است با توجه به موقعیت شهر شما نیز تغییر یابد هرچقدر شهر شما به کارخانه تولید کننده نزدیکتر باشد هزینه حمل و نقل کمتر خواهد بود در نتیجه برای پروژه ی شما نیز به صرفه تر خواهد بود. بنابراین در قیمت تخته چند لایی به عوامل خیلی زیادی بستگی دارد بنابر این هنگام خرید باید به موارد زیادی توجه داشت.

 

ابعاد تخته چند لایی:

تخته چند لایی به گونه ای ساخته می‌شود که ابتدا چوب را به لایه های نازک برش می‌دهند، سپس چسب را بین لایه ها می‌ریزند، لایه ها را تحت فشار قرار می‌دهند، سپس مواد به هم چسبیده شده را برای مدتی در این حالت قرار می‌دهند، بعد، تخته‌ی آماده شده را به صورت چهار ضلعی برش می‌دهند و مرتب سازی می‌کنند. معمولا از چسب زیادی برای پوشش لایه های میانی استفاده می‌کنند و سپس دو طرف تخته را اصلاح می‌کنند. پانل های آماده شده به صورت چند لایه بر روی همدیگر انباشته می‌شوند و از لحاظ طول و عرض قالب بندی انجام می‌شود.

ابعاد تخته چند لایی در کارخانه های مختلف، متفاوت است و بر اساس بازار هدف تولید می شود اما از مهم ترین و عمده ترین ابعادی که به کشور ایران صادر می‌شود، معمولا در ابعاد زیر می‌باشد:

 

نوع چوب اندازه قیمت
روسی ۱۲۲*۲۴۴ تماس بگیرید
روسی ۱۵۲*۱۵۲ تماس بگیرید
چینی ۱۲۲*۲۴۴ تماس بگیرید
مالزی و اندونزی ۱۲۲*۲۴۴ تماس بگیرید
ایرانی ۱۲۲*۲۴۴ تماس بگیرید
ایرانی ۱۰۵*۱۲۰ تماس بگیرید
ایرانی ۱۲۰*۲۴۰ تماس بگیرید

ضخامت این محصول از ۳ میلی متر شروع و در ضخامتهای ۳-۶-۹-۱۲-۱۵-۱۸-۲۱ و… تولید می شود.

 

 

قیمت تخته چندلا

 

تخته چند لایه

تخته چند لایه یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت چوب و ساختمان سازی است که در ادامه به ویژگی و کاربردهای آن اشاره خواهیم کرد. تخته چند لایه از لایه های متعدد ساخته شده است که این لایه ها از قطعات چوب در ضخامت های متفاوت ساخته می شود. فرآیند ساخت تخته چندلایه بصورت چسباندن و فشرده سازی است که باعث می شود چوب چند لایه استحکام زیادی داشته باشد.

چوب چند لایه به دلیل ویژگی های منحصر بفرد خود مانند مقاوم در برابر تغیرات دمایی و رطوبتی، ثبات ابعاد، انعطاف پذیری در برش ، زیبایی و دیگر موارد با افزودن روکش های فایبرگلس، ورق pvc ، لمینت و …  در صنعت چون در زمینه مبلمات جهت ساخت میز، صندلی، کمد و … استفاده می شود. همچنین در صنایع ساختمانی در ساخت درب ها، کف و همچنین سقف از آن استفاده می شود.

تخته چندلایه در اندازه و ابعاد مختلف میتواند تولید شود و این ابعاد با توجه به نیاز مشتری و پروژه مشخص می شود. تخته چند لایه با توجه به ضخامت و ابعاد مختلف قیمت های متفاوتی دارد. به طور کلی چوب چند لایه به دلیل استحکام و مقامت بالا و همچنین زیبایی بهترین انتخاب براب استفاده در صنایع ساختمانی و همچنین دکوراسیون داخلی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مانند قیمت تخته چند لایه و فروش اینترنتی تخته چند لایه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

تولید کننده تخته های چندلایی

اگر به دنبال برترین شرکت های تولید کننده تخته چندلایی هستید مطمئنا به تنهایی کار دشواری خواهد بود. اما با استفاده از مشاوره های کارشناسان فروش این سایت شما می توانید به راحتی دفتر فروش تولید کنندگان مرغوب ترین تخته های چندلایی را در اختیار گرفته و بدون دخالت هیچ واسطه گری محصول درخواستی خود را به صورت جزیی و یا عمده در تناژهای بالا تهیه کنید.

تخته چندلایی یا چوب چندلایی چوب از زمان قدیم با انسان بوده و تا به امروز این رابطه هیچگاه قطع نشده ، شاید کم رنگ شده باشد که آن هم به دلیل وجود موادی مثل فولاد و بتن است. چوب ابتدا برای ساخت ابزار های اولیه مثل خانه و قایق بوده ، اما بعد از آن اکثر اشیاء و ابزار های سودمندی که انسان قرن ها برای پیشرفت زندگی خود به آنها متکی بوده است ، به کار می رود . برای ساخت و ساز های چوبی باید جنگل ها را از بین برد و درخت ها را برید ، ولی یک راه برای حل این مشکل وجود دارد و آن هم اینکه به ازای بریدن هر درخت یک درخت بکاریم ، در واقع با این کار از آلودگی کارخانه های تولید فولاد و بتن نیز می توان جلوگیری کرد .

تخته ها حاوی لایه های حرارتی هستند که پس از تبدیل چوب خام به لایه های نازکتر و سپس افزودن این لایه ها با چسب و قرار دادن آنها بر روی یکدیگر و فشردن و چسباندن آنها به تعداد خود تهیه می شوند . محصول به دست آمده تخته چند لایی  یا چند لا و یا چند لایه می گویند . تخته سه لا ، پنج لا ، هفت لا ، نه لا و … از این جمله است . غالبا تخته سه لاها طوری ساخته می شوند که بافت های مجاور بر یکدیگر عمود باشند.

 

یک تخته چند لایی شامل ظاهری صاف وسطحی دو طرفه می باشد . در بعضی موارد چند لایه باریک به یکدیگر چسبانده شده و به این ترتیب ضخامت ، طول و عرض مناسب برای تخته سه لا درست می شود و در برخی موارد لایه وسط تخته سه لا ممکن است از تعدادی تخته متصل به هم درست شود . ضخامت مغزی تابع ضخامت کلی تخته سه لا می باشد . بالاترین استاندارد از لحاظ فنی تولید تخته چندلایی ترکیبی از چوب طبیعی با مزایای پانل از نظر ثبات و ابعاد آن می باشد .طیف نرم افزاری این محدوده شامل تولید مبلمان تزیینی و قاب سازی برای ساخت و ساز خانه چوبی مانند دیوار ها ، سقف و پانل های سقف برای تحمل بار سازه در اتوماسیون مهندسی است.

 

تولید کننده تخته چندلایی

 

تخته چند لایی این گونه ساخته می شود که ابتدا چوب را به لایه های نازک برش می دهند ، سپس چسب را بین لایه ها می ریزند ، لایه ها را تحت فشار قرار می دهند ، مواد به هم چسبیده شده برای مدتی در این حالت قرار می گیرند ، سپس تخته آماده شده را به صورت چهار ضلعی برش می زنند و مرتب سازی می کنند . از چسب بسیاری برای پوشش لایه های میانی استفاده می کنند و دو طرف تخته را اصلاح می کنند . پانل های آماده شده به صورت چند لایه بر روی همدیگر انباشته می شوند و از لحاظ طول و عرض قالب بندی انجام می شود .

 

به عنوان مثال کف پوش چند لایه با استفاده از لایه های متعدد از تخته سه لا و یا تخته هفت لایه ساخته شده است . مزیت اصلی این کف پوش چند لایه این است که لایه های بالایی روکش معمولا ضخیم تر دارند ، حدود 4 تا 6 میلی متر ضخامت آنها می باشد . این کف پوش ها قوی و پایدار هستند و از لحاظ گرمایشی بسیار مورد توجه قرار گرفته است . چسبی که بین این لایه ها ریخته می شود ، پس از فشار زیاد به صورت جامد باقی می ماند و این باعث استحکام بیشتر لایه ها به یکدیگر می شود به همین دلیل مقاومت بیشتری نسبت به تخته های یک لایه دارد.

تبریز صنعت جز برترین سایت های فروش تجهیزات قالب فلزی بتن و تخته روسی و سایر محصولات صنعتی قیمت های این محصولات را در اختیار مردم قرار دهیم تا به افراد در انتخاب و خرید و فروش آن ها کمک کنیم.

 

 

 

مزایای تخته چندلایی :

  1. تخته سه لا از نظر مقایسه وزنی به مراتب قوی تر از تخته های یک تکه است . زیرا هر یک از لایه های آن موجب تقویت لایه های بعدی می شود .
  2. به طور کلی تخته چند لایی سبک وزن هستند .
  3. پیچ و میخ را می توان خیلی نزدیک به لبه های تخته متصل کرد بدون آن که تخته چند لایی دچار ترک شود .
  4. احتمال تاب خوردگی در آن بسیار کم است .
  5. تخته چند لایی به صورت ورقه های بزرگ در دسترس هستند ، در نتیجه بسیار با صرفه می باشند .
  6. تخته چند لایی را می توان با روکش های بسیار متنوع خریداری کرد .

 

چوب چندلا

 

راه های استفاده از تخته چند لایی و هفت لای:

    1. ذخیره سازی : در هنگام ذخیره سازی تخته ها باید به صورت افقی حداکثر با فاصله یک متر از یکدیگر قرار گیرند تا به خوبی خشک شوند ، باید از نظر تهویه مطبوع باشند و باید کاملا به منظور حفاظت از نفوذ رطوبت و خسارت از از سطوح پوشش داده شوند .
    2. استفاده از این چوب ها برای فضای داخلی : پانل های یک لایه و هفت لایه عمدتا برای تولید مبلمان و عناصر تزیینی برای داخل کشور صرف می شود . هنگامی که این تخته ها از کارخانه خارج می شوند ، تخته های تک لایه حداقل باید -2 الی 8 % آن رطوبت داشته باشند و تخته چند لایی حداکثر باید -3 الی 10 % رطوبت داشته باشند . هر گونه تغییرات دما و یا رطوبت اضافی باعث تورم و انقباض آنها می شود . بهتر است برای حفظ درجه حرارت ، محیط بیش از حد خشک باشد . اما اگر این پانل ها بیش از حد نزدیک منابع گرما قرار گیرند باعث ترک خوردگی ضعیف می شوند ، به خصوص زمانی که در معرض ساخت طولانی مدت قرار گیرند مثل استفاده در قطعات مبلمان یا درب های باریک.
    3. استفاده از این چوب ها برای محیط های بیرونی و مرطوب : هر دو چوب های یک لایه و چند لایه نیاز به چسب در سطح و لبه آن دارد که با مواد حفاظتی مناسب پر می شوند و باید اقدامات خاص مد نظر قرار گیرد تا از تورم چوب جلوگیری شود .
    4. استفاده از این چوب ها برای محیط های ثابت : این کار شامل تمام ویژگی ها و ارزش های نسبی آن است .
    5. از این چوب های 3 لا و 7 لا با توجه به استاندارد های جهانی برای مناطق خشک و مرطوب و محیط های بیرونی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع تخته چندلا

 

 

 

 

تخته هفت لایی و موارد کاربرد آن:

تخته هفت لایی جزو خانواده ی تخته های چند لایی محسوب می شود.  تخته هفت لایی نیز همانند سایر تخته های چند لایی از برش های نازک چوب بوجود می آیند که با قرارگیری لایه ها روی هم و با استفاده از چسب به یکدیگر تحت فشار ساخته می شود. تخته هفت لایی به دلیل استحکام بالای خود دارای تحمل فشار و بار بالاتری دارد چرا که هر ک از لایه ها موجب تقویت و اتحکام لایه بعدی می گردد.

تخته هفت لایی نسبت به تخته نئوپان و انم دی ام وزن کمتری داشته و حمل آن راحت است.به دلیل استحکام این نوع تخته پیچ خوردگی بالایی دارد به طوری که می توان میخ را خیلی نزدیک به لبه های تخته متصل کرد بدون اینکه کوچکترین ترک  یا لطمه ای به لبه های آن وارد شود.

 

 

تخته سه لایی چیست و چگونه ساخته می شود؟

تخته سه لایی یکی از انواع گوناگون تخته های چند لایی است که در اندازه ها و ابعاد مختلف وجود دارد. تخته سه لایی از سه ورقه ی چوبی نرم و سخت که به یکدیگر می چسبند ساخته می شود.

این نوع از تخته ها با دارا بودن استحکام و دوام بالا و سطوح صاف در انواع کفپوش ها مورد استفاده قرار می گیرند. تخته های سه لایی بیشترین استفاده و کارایی را در صنعت چوب جهان داراست. این نوع تخته ها به دلیل استحکام خود ارزش بیشتری نیز دارند.

تخته سه لایی از کنده های چوب در کارخانه بدست می آید و همان طور که از اسم آن مشخص است از سه لایه ی چوبی که ورقه های آن با دستگاه پرس تحت فشار و حرارت قرار می گیرند، با چسب مخصوصی که مابین لایه ها زده می شود ساخته می شوند. در ساخت تخته سه لایی ممکن تمامی ابعاد لایه ها در یک اندازه تهیه شوند سپس به یکدیگر متصل شوند. و یا ممکن است این اندازه ها در لایه های میانی چوب متفاوت باشد.

 

مزایای پلی وود

  • عایق کامل در برابر صوت، گرما، سرما و هر نوع اشعه و امواج رادیو مغناطیسی
  • آنتی باکتریال و مقاوم در برابر هرگونه مواد شیمیایی
  • عدم انبساط و انقباص در هر شرایط آب و هوایی
  • مقاومت بسیار بالای تخته سه لایی در برابر آب و رطوبت
  • مقاوم در برابر حرارت مستقیم و حریق
  • شستشوی آسان پلی وودها
  • مقاومت در برابر نفوذ حشرات و جانوران همچون موریانه و موش
  • منطبق با محیط زیست بدون هیچگونه آلودگی زیست محیطی
  • محکم و با دوام در عین سبکی

 

مشخصات انواع پلای وود :

1 – پلی وودها از چوب نرم ( Softwood ) مانند صنوبر و یا کاج ساخته می شود و بیشتر برای مصارف ساختمانی و صنعتی و غیره به کار می روند.

2- نوع دوم پلی ووده یا تخته سه لایی از چوب سفت و سخت (  Hardwood ) مانند طوس ساخته می شود و قدرت بسیار بالا ، مقومت و سفتی بالایی دارند. این پلای وود ( تخته چند لایی ) دارای مقاومت برشی صفحه ای بالاتر و همچنین ضربه پذیری بالاتری دارند.

 

انواع تخته چندلایی:

 

 

تخته چند لایی

تخته چندلایی در انواع مختلفی وجود دارد در این نوشته در سایت تبریز صنعت انواع تخته چند لایی بصورت کامل در ادامه توضیح داده شده است.

 

پانل های چوبی

پانل یا اوراق فشرده چوبی از فشرده شدن چوب های اوراقی و رزین تحت فشار و حرارت پرس به دست می آید . پانل های ساخته شده از این مواد در مبلمان ، کابینت سازی ، بوفه سازی ، کف پوش چوبی ( پارکت ) ، دیوار پوش و سقف های کاذب استفاده می شود . عموما 95% مواد اولیه مورد نیاز این پانل های چوبی مثل تخته خورده چوب ( نئوپان )  و ام دی اف از چوب درختان تهیه می شود . اما طی سال های گذشته تحقیقات بسیاری در نقاط مختلف جهان جهت استفاده از مواد بازیافتی و ساخت آنها به صورت اوراق فشرده چوبی به عمل آمده است . ایران نیز از این تحقیقات مستثنی نبوده است.

استفاده از الیاف کارتن باز یافتی در لایه های سطحی تخته خورده چوب ضمن اینکه کیفیت سطح تخته را بهبود می بخشد موجب کاهش مقاومت مکانیکی ، افزایش جذب و ضخامت آن می شود . امکان استفاده از الیاف چوب و الیاف باز یافتی کارتن کهنه در ساخت تخته فیبر سخت وجود دارد . از بزرگ ترین امتیازات پانل ساخته شده از دور ریز های تخته چند لایی نسبت به سایر اوراق فشرده چوبی می توان به عدم نیاز به رزین ها اشاره کرد ، چرا که پلی اتیلن موجود در ترکیب تخته چند لایی ، سبب خود چسبندگی پانل ساخته شده تحت فشار و حرارت پرس می گردد که علاوه بر کاهش خطرات ناشی از انتشار گاز های سمی مانند فرمالدئید در محیط مصرف و عدم تغییر ماده محتوی نظیر مواد غذایی ، سبب کاهش هزینه نهایی محصول بدست آمده می گردد ، چرا که حدود 35 % از هزینه های نهایی پانل های موجود ، نظیر تخته فیبر و نئوپان و یا سایر مواد سلولزی می باشد که علاوه بر قیمت بالا موارد ، استفاده دیگری در صنایع مختلف دارد .

پانل های ساخته شده از دور ریز های تخته چند لایی با استفاده از روکش چوب گردو روکش می شوند . فرایند روکش کردن در فشار 30 بار و حرارت 120 درجه سانتی گراد است و در مدت زمان 8 دقیقه انجام می گیرد . چسب مورد استفاده برای روکش کردن پانل ها اوره فرمالدئید است که به ازای هر متر مربع از سطح پانل ها حدود 15 گرم از این چسب مورد استفاده قرار می گیرد . مشاهدات نشان می دهد که روکش پذیری پانل های ساخته شده بسیار خوب است و از این رو می تواند با روکش های مختلف طبیعی و مصنوعی چوبی تزیین شود .

 

تخته فیبر

از فیبر ها ( عناصر کشیده و باریک چوبی یا سایر الیاف چوبی ) که به صورت خمیر در آمده اند و از طریق فشردن ، تداخل و اتصال بین الیاف یا با افزودن چسب های مصنوعی به دست می آید .

صفحات فشرده چوبی مانند تخته فیبر ام دی اف از فراورده های جدید و پر کاربرد چوب است که دارای سطوحی صاف و لبه های فشرده می باشد . این چوب قابلیت برش و ماشین کاری دارد و از نظر کاربردی و مهندسی دارای ویژگی های مطلوب می باشد و این مزایا باعث شده در سال های اخیر استفاده از ام دی اف افزایش یابد و در انواع کابینت ،مبلمان ، قفسه ها و سایر موارد استفاده شود .

ام دی اف ها وقتی در شرایط مختلف ( از نظر دما و رطوبت ) قرار گیرند ، تغییراتی در خواص آن ایجاد می شود ، به عنوان مثال جذب رطوبت تاثیر منفی بر اتصالات الیاف دارد و موجب تغیر ضخامت و کاهش مقاومت تخته می شود . در ساخت ام دی اف از چسب فرمالدئید استفاده می شود که واکنش پذیری بالا ، هزینه پایین ، سهولت استفاده ، انحلال پذیری در آب وچسبندگی خوب با چوب دارد و این چسب به رطوبت و دما حساس است .

در بسیاری از شرایط محصولات ساخته شده از چند سازه های چوبی ، در معرض بار و شرایط محیطی قرار می گیرند که شکل آنها را به طور چشم گیری تغییر می دهد . چو در سال 1970 رفتار الاستیک و غیر الاستیک تخته خرده چوب های تجاری روکش شده با لایه های نازک از چوب گردو در ضخامت های مختلف را بررسی کرد و نشان داد که مقاومت خزشی تخته خرده چوب روکش شده به طور چشم گیری افزایش یافت .

تخته فیبر از فیبر هایی ( عناصر کشیده و باریک چوبی یا سایر الیاف غیر چوبی ) که به صورت خمیر در می آیند و از طریق فشردن ، تداخل و اتصال بین الیاف با افزودن چسب های مصنوعی به دست می آید .

 

انواع تخته فیبر از لحاظ تولید به دو دسته ( S1S ) و ( S2S) تقسیم می شود . تخته فیبر ( S1S ) دارای یک رویه صاف است و تخته فیبر ( S2S ) دارای دو رویه صاف است .

 

تخته چندلایی تبریز صنعت

 

موارد مصرف تخته فیبر :

  1. محصولات بیرونی مثل تخته پوشی که به علت عایق بودن در برابر رطوبت در قسمت های بیرونی ساختمان استفاده می شوند .
  2. محصولات درونی مثل تخته های ساختمانی ، تخته آجری سقف ، تخته صدا گیر و غیره .

ام دی اف ها یک نوع تخته فیبر هستند که به روش خشک تولید می شوند ، ام دی اف ها را بعد از تولید می توان روکش کرد . روکش های تزیینی علاوه بر زیبایی به دوام وکاربرد آن در محیط هایی مثل آشپزخانه کمک می کند . روکش ملامینه متداول ترین نوع روکش ام دی اف است که در آن کاغذ نقشه دار آغشته به چسب با فشار و حرارت پرس بر روی تخته چسبانده می شود .

از جمله خصوصیات متنوع ام دی اف عبارتند از :

خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بالا ، دامنه وسیع ضخامت و ابعاد ام دی اف تولیدی ، قابلیت آسان ماشین کاری و سنباده زنی ، سطح صاف و یک دست ، زیبایی ظاهری و ظریف شبیه به چوب ، قیمت مناسب

تولید انواع مختلف این محصول در جهان و دامنه کاربرد آن بسیار وسیع است . این تخته های ام دی اف بسیار متنوع ، مقاوم در برابر رطوبت ، آب ، آتش ، قارچ ، حشره و غیره است . تولید ام دی اف با خاصیت مقاومت در برابر رطوبت ، بیشتر برای مصارف در محیط های با رطوبت نسبی حداکثر 80 % با به کار گیری چسب اوره فرمالدئید معمولی مورد استفاده در تولید ام دی اف یا استفاده از یک چسب ضد رطوبت جایگزین امکان پذیر است . تمام خصوصیات مثبت ام دی اف معمولی در این نوع تخته ها به اضافه استحکام طولانی تر و تغییر ابعاد کمتر در اثر رطوبت موجود است .

موارد استفاده از ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت عبارتند از :

  • مبلمان حمام ودستشویی
  • کابینت دور ظرف شویی
  • کف پوش ها
  • پنجره ها
  • پله ها
  • پروفیل های خاص و …

برای اینکه ام دی اف ها در برابر حشرات و قارچ ها مقاوم باشند، باید ام دی اف ها را با پوشش های ضد آتش پوشاند یا مواد و نمک های خاص ضد آتش به آن افزود ، ولی بهترین راه اضافه کردن این مواد در حین تولید است . موارد مصرف این نوع تخته ها در دیوار ها ، پارتیشن ها ، قفسه فروشگاه ها و … است .

تخته فیبر اچ دی اف با چگالی بالا در ورقه چوب فیبر :

اضافه کردن چسب اوره فرمالدئید یا دیگر رزین های مصنوعی با روند فشرده سازی در حرارت بالا و تحت فشار قرار دادن آن تولید می شود . بافت این سطح از ورق متراکم و صاف است . در واقع با اضافه کردن فیبر ، چسب و فشار در حین پروسه تولید ، اوراق سنگین تر تولید می شود . از این ام دی اف های سنگین در کف پوش ها ، پله ها ، قفسه های صنعتی ، میز کار و … استفاده می کنند .

 

این تخته ها دو نوع هستند :

  1. روکوب گونیایی : که صفحات دارای رنگ های مختلفی هستند مانند مرمری روشن وتیره و گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند . این صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم هستند و برای پوشش دیوار ها به کار می رود .
  2. روکوب مربعی : که به شکل مربع یا مستطیل هستند و برای پوشش کف آشپز خانه ، حمام و سرویس ها استفاده می کنند .

 

لایه این پارکت ها به صورت زیر است :

  1. سطح خارجی از لمینت سخت و مقاوم
  2. ورق طرح چوب
  3. فیبر ضد رطوبت
  4. ورق ملامین ضد رطوبت

 

در مقابل ام دی اف های سبک وزن هستند که استحکام بالایی ندارند و در مواردی که عایق صدا بودن مورد نیاز است تولید و عرضه می شوند . این ام دی اف ها برای ساخت پروفیل های تزیینی معماری ، ساخت غرفه های نمایشگاهی و حمل ونقل استفاده می شود . یک نوع ام دی اف دیگر هم وجود دارد که روکش تزیینی دارند که مهم ترین آماده سازی ام دی اف جهت کاربرد نهایی ، روسازی آن و روکش نمودن آن است . انواع روکش ها شامل روکش های چوبی ، کاغذی ، ملامینه ، پی وی سی و … می باشد .

به دلیل ویژگی های عالی تخته فیبر استفاده آنها بسیار زیاد است از جمله در تولید مبلمان ، بلند گو و تقویت پانل های دیواری برای دکوراسیون داخلی استفاده می شود . همچنین می توان از تخته سه لا در وسایل نقلیه ، هواپیما و سایر دکوراسیون های ساختمان های صنعتی و مسکونی استفاده کرد . پس از پردازش ثانویه بر روی آنها تخته فیبر متوسط می تواند مورد استفاده در کف ، تخته ضد آب ، پانل های ستون ، خودرو ، قفسه های کابینت و همچنین سقف های مسکونی قرار گیرد . این تخته فیبر ها و ام دی اف ها از لحاظ اقتصادی و طبیعت نزدیک به چوب بسیار قابل توجه هستند .

 

نئوپان

صنعت تخته خرده چوب یکی از صنایع جدید است و در مقایسه با صنایع تخته فیبر و تخته چند لایی خدمت چندانی ندارد . این صنعت در حال حاضر به علت استفاده از هر گونه ضایعات چوبی اعم از مازاد مزارع پنبه و غلات ، کتان ، کنف و شاخه ها و دیگر گیاهان چوبی در ردیف مهم ترین صنایع وابسته به چوب قرار دارد .

تخته خرده چوب فراورده چوبی صفحه ای شکل است که از مخلوط خرده چوب با سایر مواد لینکو سلولزی و مواد چسبنده به کمک فشار و حرارت دادن ساخته می شود .

نئوپان یا تخته خرده چوب که از خرده های چوب ساخته می شوند و در برخی کاربرد ها به جای تخته چوب به کار می رود . این محصول از صنایع باز یافت چوب است که در جریان استفاده از درختان برای مصارف مختلف ، ضایعات بدست آمده را تبدیل به خرده چوب نموده و با مخلوطی از چسب های شیمیایی با استفاده از حرارت و فشار پرس به دست می آید .

نئوپان یکی از نام های تجاری این محصول بوده که به علت استفاده مکرر آن در ایران به خود محصول گفته می شود . نحوه ساختن آن این گونه است که خرده چوب هایی که مصرف ندارد جمع آوری کرده ، در کارخانه خرد می کنند و پس از آسیاب کردن با دستگاه مخصوص آن را خرد می کنند و سپس آنها را با چسب مخصوص ترکیب می کنند . این مواد را در داخل قالب های مخصوص می ریزند و تحت فشار قرار می دهند . این محصول پس از بریدن و سنباده زدن روانه بازار می شود.

نئوپان ها هم با روکش هم بدون روکش به بازار عرضه می شوند . موارد بدون روکش آن در صنایع مبلمان سازی و یا ساخت قفسه های نمایشگاهی که پس از اتمام کار می توان رنگ آمیزی کرد ، استفاده  می شود . اما روکش دار های آن که با استفاده از روکش های ملامینه ، کاغذی و چوبی روکش شده اند و در کابینت آشپز خانه ، دراور ، تخت ، کمد و … استفاده می شود .

روکش ملامینه یا کاغذی که لترون نامیده می شود ، برای ساخت بدنه های کابینت ، بدنه های دراور ، کمد ها و … و به طور کلی جاهایی که دیده نمی شود یا کمتر دیده می شود استفاده می شوند . اما نئوپان هایی که روکش چوب دارند برای مبلمان سازی و دکوراسیون داخلی کاربرد دارند مثل صفحات میز های ناهار خوری ، بدنه و سر تخت سرویس های خواب ، بدنه های دراور و یا تختی سرویس های خواب که ترکیبی از چوب و ( نئوپان ) می باشد . هر چند در دهه اخیر بیشتر از ام دی اف استفاده می شود .

طبقه بندی تخته خرده چوب ( نئوپان ) بر اساس چگونگی سطح رویه :

  1. نئوپان بدون روکش : که به دو صورت سنباده شده وجود دارد . مصارف آن بیشتر در سقف کاذب و طبقات داخلی کمد است .
  2. نئوپان با روکش طبیعی ( چوبی ) : برای تزیین نئوپان می توان از روکش چوبی استفاده کرد . این تخته بیشتر در دکوراسیون داخلی ، صفحه میز و کابینت به کار می رود .
  3. نئوپان با روکش مصنوعی : که با روکش ها مصنوعی کاغذی ساده ، رنگی و نقش دار تزیین شده اند و برای مکان هایی که رطوبت و حرارت زیاد دارد مصرف می شود ، مانند دیوار حمام و رختکن ، میز رستوران ها ، کابینت آشپزخانه .
  4. نئوپان لعاب دار : که سطح آنها توسط یک لایه رنگ آغشته به مواد حفاظتی و ضد رطوبتی پر شده است و بر حسب نیاز یک سطح یا هر دو سطح آن پوشیده شده است . از این تخته برای دیوار های آشپزخانه ، حمام و سرویس های لابراتور استفاده می شود .
تلفن کارخانه
تلفن همراه 1
تلفن همراه 2
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟